Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή σε όλη τη χώρα

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή σε όλη τη χώρα
Συννεφιασμένος ουρανός Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη αλλά και για τις επόμενες μέρες.

Η σημαντική εξασθένηση των ανέμων θα είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού την Τρίτη. Οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν άνοδο σε όλη τη χώρα.

Η εξασθένηση των ανέμων και η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Τετάρτη. Όμως από την Πέμπτη προβλέπεται αλλαγή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές που την Παρασκευή θα είναι τοπικά ισχυρές. Από το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα βελτιωθεί ως προς τα φαινόμενα αλλά οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές.

ΤΕΤΑΡΤΗ

 

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ

 

Στα βόρεια νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

Αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, στα βόρεια από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές από το βράδυ. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και, στα βόρεια θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΛΕΠΤΟ VIDEO ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα