Αίθριος ο καιρός την Πρωτοχρονιά – Επιδείνωση Κυριακή και Δευτέρα

Αίθριος ο καιρός την Πρωτοχρονιά – Επιδείνωση Κυριακή και Δευτέρα
Επιδείνωση του καιρού Eurokinissi

Επιδείνωση Κυριακή και Δευτέρα σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Σχεδόν αίθριος ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές. Επιδείνωση Κυριακή και Δευτέρα σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Παρασκευή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κυρίως στα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος καιρός και μόνο στα δυτικά και τα νότια υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 02-01-2021

Στα δυτικά και τα νότια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούνκαι από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 03-01-2021

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7 και στο Ιόνιο νωρίς το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

ΔΕΥΤΕΡΑ 04-01-2021

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπεςπεριοχές. Τα φαινόμενα που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, το μεσημέρι από τα δυτικά προβλέπεται να εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και νωρίς το πρωί στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί
5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 05-01-2021

Στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα – Βροχές από Κυριακή

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές από την Κυριακή και μετά. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με βροχή Κυριακή & Δευτέρα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές από την Κυριακή και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα