Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Διπλό ουράνιο πάνω από την πόλη των Τρικάλων κατα την διάρκεια έντονης βροχόπτωσης το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2107. Το διπλό ουράνιο τόξο είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Το εσωτερικό τόξο είναι πολύ φωτεινότερο και καθαρότερο, και γι’ αυτό ονομάζεται "πρωτεύον ουράνιο τόξο". Το εξωτερικό ή "δευτερεύον" είναι πιο αχνό και έχει τα χρώματα αντίθετα, δηλαδή το βιολετί και ερυθρό είναι προς την εσωτερική πλευρά ακριβώς επειδή στην ουσία το δευτερεύον αποτελεί αντανάκλαση του πρωτεύοντος μέσα από τις σταγόνες της βροχής. Η σκοτεινή περιοχή ανάμεσα στα δύο τόξα ονομάζεται "Ζώνη του Αλεξάνδρου". Πρώτος ο Αλέξανδρος ο Αφροδισιεύς (Έλληνας περιπατητικός φιλόσοφος του 3ου αιώνα) την περιέγραψε και ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Διπλό ουράνιο πάνω από την πόλη των Τρικάλων κατα την διάρκεια έντονης βροχόπτωσης το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2107. Το διπλό ουράνιο τόξο είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Το εσωτερικό τόξο είναι πολύ φωτεινότερο και καθαρότερο, και γι’ αυτό ονομάζεται "πρωτεύον ουράνιο τόξο". Το εξωτερικό ή "δευτερεύον" είναι πιο αχνό και έχει τα χρώματα αντίθετα, δηλαδή το βιολετί και ερυθρό είναι προς την εσωτερική πλευρά ακριβώς επειδή στην ουσία το δευτερεύον αποτελεί αντανάκλαση του πρωτεύοντος μέσα από τις σταγόνες της βροχής. Η σκοτεινή περιοχή ανάμεσα στα δύο τόξα ονομάζεται "Ζώνη του Αλεξάνδρου". Πρώτος ο Αλέξανδρος ο Αφροδισιεύς (Έλληνας περιπατητικός φιλόσοφος του 3ου αιώνα) την περιέγραψε και ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Απότομη αλλαγή του καιρού σε όλη τη χώρα από το Σάββατο. Που αναμένονται ισχυρές καταιγίδες; Ως και 9 μποφόρ η ένταση των ανέμων

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.  Τις χειμερινές ηλιόλουστες ημέρες έρχεται να διαδεχτεί έντονη βροχόπτωση, με καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Το Σάββατο

α. από τις μεσημεριανές ώρες το Ιόνιο, η ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η δυτική Στέρεα, η Πελοπόννησος, σταδιακά η κεντρική Στέρεα, πιθανόν η ανατολική Στέρεα, πιθανόν πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βράδυ το βορειοανατολικό Αιγαίο.

* Αλεξανδρούπολη * Βέροια * Δράμα * Έδεσσα * Καβάλα * Καστοριά * Κατερίνη * Κιλκίς * Κοζάνη * Κομοτηνή * Νάουσα * Ξάνθη * Ορεστιάδα * Σέρρες * Φλώρινα

β. οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ.

* Ζάκυνθος * Ηγουμενίτσα * Ιωάννινα * Καλαμάτα * Κέρκυρα * Κεφαλλονιά * Λευκάδα * Μεσολόγγι * Ναύπακτος * Πάτρα * Πρέβεζα

Την Κυριακή

Μέχρι τη νύχτα τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι η Θράκη και τις πρωινές ώρες πιθανόν η δυτική Ελλάδα.

* Αθήνα * Θεσσαλονίκη * Ηράκλειο * Λάρισα * Βόλος * Χανιά * Καβάλα* Ιωάννινα * Χαλκίδα * Σέρρες

* Τρίκαλα * Κατερίνη * Καλαμάτα * Λαμία* Ρόδος * Κομοτηνή * Δράμα * Αλεξανδρούπολη * Βέροια

* Ξάνθη* Κέρκυρα

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΤΟ DELTIOKAIROU

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καιρός
SHARE:

24Media Network