Αρνιακός στο NEWS247: Οι μετεωρολόγοι δεν είναι Θεοί

Αρνιακός στο NEWS247: Οι μετεωρολόγοι δεν είναι Θεοί

Τι απαντά ο γνωστός μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός στο "τρολάρισμα" που δέχεται στο διαδίκτυο και τι προβλέπει για τις επόμενες ώρες

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα μας, τις τελευταίες ημέρες εκτός των προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει, έχουν μονοπωλήσει τις αναρτήσεις των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους περισσότερους να το απολαμβάνουν αναρτώντας φωτογραφίες και βίντεο με το λευκό τοπίο που έχει δημιουργηθεί ,ακόμα και μέσα στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα "τρολαρίσματος" με αφορμή τις προγνώσεις των μετεωρολόγων θεωρώντας τες ,είτε υπερβολικές είτε αργοπορημένες ,ενώ η φαντασία στη δημιουργία memes οργιάζει.

ADVERTISING

Κεντρικό πρόσωπο των social media τις τελευταίες μέρες δεν είναι άλλο από τον γνωστό μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, που μεταφέρει την πρόγνωση με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, μέσα από τη συχνότητα του ANT1.

Μερικά από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα συλλέξαμε στο twitter:

Το NEWS247 επικοινώνησε μαζί του και ο ίδιος δεν απέφυγε να σχολιάσει τις αναρτήσεις πάντα με χιούμορ και χωρίς καμία δόση κακίας. "Δεν έχω χρόνο να παρακολουθώ τις αναρτήσεις στα social media και δε με αφορούν, αλλά πολλά μου τα μεταφέρουν φίλοι και συνεργάτες. Εγώ ακούω τον απλό κόσμο που με συναντά και με ρωτά για τον καιρό στη λαϊκή.

Η διασκέδαση είναι δικαιολογημένη

Καταλαβαίνω ότι οι νέοι είναι ανυπόμονοι, ενώ υπάρχουν και οι "χιονόφιλοι" που νομίζουν ότι αν φωνάζουν και γράφουν ότι θέλουν να χιονίσει, η φύση θα τους ακολουθήσει. Δυστυχώς, δεν είναι έτσι και η φύση κάνει ότι θέλει" μας λέει και συνεχίζει "δικαιολογώ τα πάντα. Οι νέοι καλά κάνουν και μ' αυτό τον τρόπο διασκεδάζουν. Άλλωστε η διασκέδαση στις μέρες μας έχει περιοριστεί λόγω των οικονομικών κατά πολύ στο διαδίκτυο" τονίζει ο κ.Αρνιακός αναφορικά με το τρολάρισμα που πέφτει στα social media.

Ωστόσο, σπεύδει αμέσως να διαχωρίσει το χιούμορ από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων στο βωμό της αύξησης της επισκεψιμότητας. "Είναι άλλο πράγμα η τρομολαγνεία" υπογραμμίζει.

"Κάποιοι στο διαδίκτυο ανώνυμα και χωρίς γνώση, διαδίδουν προγνώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα απλά και μόνο για να κερδίσουν σε επισκεψιμότητα. Και δυστυχώς τέτοιες "ειδήσεις", τις αναπαράγουν και σοβαρά ειδησεογραφικά μέσα".

Ερευνούμε και ερμηνεύουμε τη φύση, δεν είμαστε Θεοί

"Εμείς οι μετεωρολόγοι βγαίνουμε επώνυμα και λέμε την πρόγνωση μας, ο καθένας με τη γνώση και την εμπειρία που έχει. Έχουμε δηλαδή τη γενναιότητα να βγούμε και να πάρουμε το ρίσκο της πρόβλεψης μας, είτε πέσουμε μέσα είτε όχι. Και μπορεί καμία φορά να πέσουμε και έξω διότι εμείς ερευνούμε και ερμηνεύουμε τη φύση, δεν είμαστε Θεοί" λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Η πρόγνωση του για τις επόμενες ώρες

Φυσικά, έχοντας τον Τάσο Αρνιακό στη γραμμή, δε θα μπορούσαμε να μην πάρουμε και την πρόβλεψή του, που αποτελεί άλλωστε και την ουσία του πράγματος. Σύμφωνα λοιπόν με τον γνωστό μετεωρολόγο τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία θα υποχωρήσει σιγά-σιγά από την Αττική αλλά τα προβλήματα θα συνεχιστούν ανατολικά και βόρεια με χιονοπτώσεις σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Σποράδες καθώς και στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Ισχυρός παγετός αναμένεται στη Δυτική Μακεδονία ενώ νοτιότερα το σκηνικό του καιρού θα είναι βροχερό με ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες, ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από την Τετάρτη να πλήξει τα δυτικά της χώρας.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού στο Δελτίο Καιρού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μοναδικές εικόνες: Η χιονισμένη Ακρόπολη και η Πλάκα στα λευκά

Χιόνια παγετός και ακραίες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Έκτακτο δελτίο: Επιδείνωση καιρού με χιόνια, ισχυρές βροχές και παγετό

SHARE:

24Media Network