Bελτιωμένος καιρός το Σάββατο – Ισχυροί βοριάδες τοπικά στο Αιγαίο

Bελτιωμένος καιρός το Σάββατο – Ισχυροί βοριάδες τοπικά στο Αιγαίο
Καλοκαιρία Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο.

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά και ανατολικά τμήματα της Ευρώπης. Ένας εκτεταμένος αντικυκλώνας καλύπτει τα κεντρικά και νότια που επεκτείνεται ανατολικότερα και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα από το Σαββατοκύριακο και μετά να επικρατήσει αίθριος καιρός στη χώρα.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνονται οι υψηλές πιέσεις και ο αίθριος καιρός που θα επικρατήσει σε όλη τη Βαλκανική και τη χώρα μας.

 

Το Σάββατο υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 με 6 και από τις μεσημβρινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 27 και στα νησιά τους 24 με 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 12 Οκτωβρίου 2006 είχαμε πλημμύρες στα Χανιά με 135 mmm στο κέντρο της πόλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα