Χιόνια και κρύο σήμερα – Νέο κύμα με βροχές από Τετάρτη

Χιόνια και κρύο σήμερα – Νέο κύμα με βροχές από Τετάρτη
ΑΘΗΝΑ-ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΠΕΝΤΕΛΗ (EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Την Τετάρτη προβλέπεται νέα επιδείνωση από τα δυτικά με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια - παράκτια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το κύμα κακοκαιρίας έκανε την εμφάνισή του σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα. Σήμερα, Τρίτη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη προβλέπεται νέα επιδείνωση από τα δυτικά με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παράκτια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα σταδιακά στα υπόλοιπα πιθανώς κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά από τα δυτικά 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σε άνοδο και θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, που μόνο τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο, οπού θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα νότια και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά . Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μπ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού σε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού:

Θυμηθείτε ότι στις 8 Ιανουαρίου : Σαν σήμερα στα Σπάτα Αττικής το 2004 είχαμε ελάχιστη θερμοκρασία -5 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα