Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Κορύφωση ισχυρών φαινομένων την Κυριακή

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Κορύφωση ισχυρών φαινομένων την Κυριακή
Καλοκαιρινή μπόρα στην Αθήνα INTIME NEWS

Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως μεσημέρι και απόγευμα. Κορύφωση ισχυρών φαινομένων την Κυριακή
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 μποφόρ με εξασθένηση το Σαββατοκύριακο. Μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος εξασθενημένοι οι άνεμοι σε όλα τα πελάγη

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Την Παρασκευή στην ανατολική νησιωτική χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί σχεδόν αίθριος, ενώ έντονη αστάθεια θα εκδηλωθεί στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο, τη νότια Εύβοια και την ανατολική Αττική 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα θα σημειώσει μικρή πτώση και σε καμία περιοχή δεν θα ξεπεράσουμε τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-08-22

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία, τη Θράκη και το Ιόνιο θα είναι ισχυρά. Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει τους 33 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη, τους 34 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-08-22

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Μακεδονία και σταδιακά τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-08-22 (Κοίμηση της Θεοτόκου)

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 16-08-22

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο και τα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αίθριος καιρός με πιθανή αστάθεια την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα