Έκτακτο δελτίο καιρού: Χιόνια, βροχές και θυελλώδεις άνεμοι από την Δευτέρα

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα "χτυπήσει" την χώρα μας τις επόμενες μέρες. Πότε θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά μέχρι τις πρωινές ώρες της Τέταρτης, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες μέρες θα είναι:

α. Οι κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις:

ADVERTISING

1. Την Δευτέρα από τις απογευματινές ώρες, σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) της δυτικής και μέχρι το βράδυ της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο στα βόρεια 200 και στα νοτιότερα 400 μέτρα) και της Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα).

2. την Τρίτη σε περιοχές της Ηπείρου, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία (τις πρωινές ώρες), τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι, την Εύβοια, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της αττικής κυρίως στα βόρεια, ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα), την Πελοπόννησο (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα) και την Κρήτη, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

3. την Τετάρτη μέχρι το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

β. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

1. Την Δευτέρα από τις βραδινές ώρες το Ιόνιο και την Πελοπόννησο (κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές) και αργά τη νύχτα πρόσκαιρα τα νοτιά τμήματα της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και της Ευβοίας.

2. την Τρίτη από τις πρώτες πρωινές ώρες τις Κυκλάδες, την Κρήτη, βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα

Δωδεκάνησα, που από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

γ. οι θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ από τη Δευτέρα στο Ιόνιο, οι οποίοι την Τρίτη θα φτάσουν και στα ανατολικά τοπικά τα 9 και πιθανώς στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης

δ. παγετός θα σημειωθεί το βράδυ της Δευτέρας καθώς και την Τρίτη και την Τετάρτη τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπού στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία
SHARE:

24Media Network