Ενισχυμένο στα 7 με 8 μποφόρ το μελτέμι – Θερμοκρασίες σε κανονικά επίπεδα

Ενισχυμένο στα 7 με 8 μποφόρ το μελτέμι – Θερμοκρασίες σε κανονικά επίπεδα
Ισχυροί άνεμοι (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο.

Σχεδόν αίθριος θα κυλήσει ο καιρός το Σάββατο σχεδόν σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά και  θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά επίπεδα. Οι βοριάδες θα διατηρηθούν ενισχυμένοι στο Αιγαίο στα 6-7 και τοπικά στα 8 μποφόρ.

 

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών το Σάββατο θα έχουμε Πολύ Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κύθηρα, Λακωνία, Αργολίδα & Κορινθία  σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται ο αντικυκλώνας στη Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη που εκτείνεται μέχρι τα βόρεια Βαλκάνια και ο οποίος συνδυάζεται με το καμηλό στην περιοχή της Κύπρου προκαλώντας τους ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο. H παρουσία αυτό του ενισχυμένου αντικυκλώνα διατηρεί τόσες μέρες ενισχυμένο το μελτέμι στο μΑιγαίο. Απο βδομάδα  η διάταξη των συστημάτων θα αλλάξει και θα εξασθενήσει ο αντικυκλώνας αυτός

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην περιοχή της Κύπρου:

 

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βορειοδυτικά και υπάρχει πιθανότητα για λίγες μπόρες στη Δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς στα δυτικά τοπικά 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 28 στη νότια Κρήτη τους 32 και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται καιρός:γενικά αίθριος. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6-7 και στο Κάβο Ντόρο 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός .με παροδικές νεφώσεις το απόγευμα Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 31 Αυγούστου 1995 είχαμε πρώιμη χιονόπτωση στον Όλυμπο!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα