Eξασθενούν βαθμιαία οι θυελλώδεις βοριάδες την Δευτέρα – Κανονικές θερμοκρασίες

Eξασθενούν βαθμιαία οι θυελλώδεις βοριάδες την Δευτέρα – Κανονικές θερμοκρασίες
Ο λόφος του Λυκαβηττού Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα.

Οι πολύ ενισχυμένοι άνεμοι θα είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού την Δευτέρα και νωρίς το πρωί οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7-8 8 μπ στα νότια αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Κύθηρα, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία, Ηλεία, Αχαία, Κεφαλονιά & Ζάκυνθο σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν την Βόρεια Ευρώπη. Στην περιοχή μας έχουμε ισχυρό συνδυασμό των υψηλών πιέσεων της Βαλκανικής με τις χαμηλές της Ανατολικής Μεσογείου τα οποία σταδιακά θα εξασθενήσουν.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται ο ισχυρός αντικυκλώνας που έχει εγκατασταθεί στα Βαλκάνια ο οποίος συνδυάζεται με το χαμηλό στην περιοχή της Κύπρου και προκαλεί τους ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο.

 

Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3-4 και στα νότια 4 με 5 μπ μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 26, στη νότια Κρήτη τους 28 και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι : Στις 16 Σεπτεμβρίου 2005 είχαμε πλημμύρες στη Χαλκίδα και Βορειοανατολική Αττική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα