Η θερμή εισβολή στο τέλος της εβδομάδος – Τι θα ακολουθήσει μετά;

Η θερμή εισβολή στο τέλος της εβδομάδος – Τι θα ακολουθήσει μετά;
Ηλιοφάνεια. Eurokinissi

Νοτιάδες και θερμές αέριες μάζες απο την Αφρική θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στη χώρα μας με το θερμόμετρο να ξεπερνά ακόμα και τους 25 βαθμούς.

Βαθμιαία άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία προς το τέλος της εβδομάδος και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή. Το αίτιο που θα προκαλέσει την άνοδο της θερμοκρασίας οφείλεται στην επικράτηση νοτίων ανέμων και στην μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς την χώρα μας.

 

Η εντονότερη θερμή μεταφορά θα φανεί περισσότερο την Κυριακή καθώς οι αέριες μάζες στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στην στάθμη των 850 hPa θα πλησιάζουν την χώρα μας

 

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές να ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη τοπικά ο υδράργυρος θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου , όπως δείχνουν τα προγνωστικά δεδομένα από την ΕΜΥ.

 

Την Κυριακή πάντως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα στα κεντρικά και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχει συννεφιά  με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα όμως στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Τη Δευτέρα Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

 

Όμως από την Τρίτη και μετά  θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και υπάρχει τάση σημαντικής πτώσης της θερμοκρασίας στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος.

 

Οι αβεβαιότητες για τόσες μέρες μετά είναι μεγάλες σε ότι αφορά στην πτώση της θερμοκρασίας, ενώ αντίθετα η μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας στα νότια την ερχόμενη Κυριακή είναι σχεδόν σίγουρη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα