Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας την Τετάρτη

Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας την Τετάρτη
ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΚΑΙΡΟΣ-ΑΝΟΙΞΗ. 23032020. (Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) Eurokinissi

Σταδιακή βελτίωση του καιρού σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Αρχικά βροχές και καταιγίδες στα νότια τοπικά έντονες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα –Από το μεσημέρι υποχώρηση της κακοκαιρίας . Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις.

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή

  • Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν προοδευτική εξασθένηση και μόνο το πρωί θα φτάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο

 

Την Τετάρτη στην Κρήτη και τις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση .Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 21 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7-8 μποφόρ που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 11/11/2013 είχαμε μεγάλη κακοκαιρία στη νότια Ελλάδα με πλημμύρες σε Καλαμάτα, Αθήνα, Σπέτσες, Ρέθυμνο και Ρόδο. Χαλάζι έπεσε σε νομούς Χανίων και Ρεθύμνου (3εκ) και εμφανίστηκε υδροσίφωνας στο Ηράκλειο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα