Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή – Τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή – Τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή.

Με βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει ο καιρός την Παρασκευή σε όλη τη χώρα και η ΕΜΥ από το μεσημέρι της Πέμπτης εξέδωσε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στην χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε οτι στην περιοχή μας το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται νοτίως της Ιταλίας θα κινηθεί ανατολικότερα και θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο.

Ο καιρός στην Ευρώπη την Παρασκευή

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Παρασκευή

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο το μεσημέρι της Παρασκευής θα βρίσκεται στο Νότιο Ιόνιο και θα επηρεάσει όλη τη χώρα. Εκτός από τις βροχές και τις καταιγίδες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 8 με 9 μπ. Η  θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στα Βαλκάνια την Παρασκευή

Ο καιρός στην Ελλάδα την Παρασκευή

 

Στην Αττική προβλέπονται βροχές ή καταιγίδες που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 8 με 9 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική την Παρασκευή

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή  καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα φτάνουν πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ και  η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή

 

Ξέρετε ότι: Στις 25 Ιανουαρίου του 1963 είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα ακόμη και σε πεδινές περιοχές και η θερμοκρασία στη Πτολεμαΐδα έπεσε στους -24 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα