Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη
Θολή ατμόσφαιρα στην Αθήνα Eurokinissi

Στα νότια βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές , αλλά από το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Στα νότια βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές , αλλά από το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται
  • Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν και τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Την Πέμπτη στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Κρήτη και στις δυτικές Κυκλάδες μέχρι το απόγευμα. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές νεφώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 22 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 24 βαθμούς Κελσίου


Στην Αττική παροδική συννεφιά

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη σχεδόν αίθριος καιρός

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ : στις 22/10/1972 είχαμε ασθενή χιονόπτωση στη Θεσ/νίκη. Στον αντίποδα το 2003 σημειώθηκαν 34°C μέγιστη θερμοκρασία στη Βόρεια Κρήτη λόγω ισχυρών καταβατικών ανέμων. Το 2015 ισχυρές βροχοπτώσεις και ανεμοστρόβιλοι πλήττουν την Αττική όπου 3 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα