Iσχυρές βροχές την Παρασκευή – Βαθμιαία ύφεση από το μεσημέρι

Iσχυρές βροχές την Παρασκευή – Βαθμιαία ύφεση από το μεσημέρι
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή.

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα ανατολικά και νότια αλλά βαθμιαία προβλέπεται ύφεση των φαινομένων. Η θερμοκρασία θα πέσει και οι βοριάδες τοπικά στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 μπ.

 

Στην προοπτική του καιρού όλα δείχνουν ότι θα έχουμε γενικά βελτιωμένο καιρό μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι ενώ αργότερα και από τα δυτικά προβλέπονται και πάλι βροχές.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά και τα μέτωπα που επηρεάζουν κυρίως τα δυτικά και βόρεια της Ευρώπης.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το πεδίο υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια καθώς και το χαμηλό που περνά νότια από τη χώρα μας.

 

Την Παρασκευή στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στην Εύβοια και μέχρι το μεσημέρι πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει τους 16 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 22 με 23 και στα νησιά του Αιγαίου τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα την 1/11/1992 είχαμε υψηλές θερμοκρασίες, με 29°C στη Σκύρο, ενώ το 2008 στη δυτική Ελλάδα, είχαμε φτάσει τους 32°C στην Αχαΐα. Αντίθετα το 2009 είχαμε χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα