Ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά την Δευτέρα – Νέο κύμα χιονοπτώσεων από τα βόρεια

Ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά την Δευτέρα – Νέο κύμα χιονοπτώσεων από τα βόρεια
Χιόνια στον Διόνυσο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε μεγάλος μέρος της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τις σποραδικές καταιγίδες στα νότια και τους τοπικά θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι υπάρχει σύστημα που κινείται νότια από τα Βαλκάνια και θα μας επηρεάσει με νέα πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Ο καιρός στην Ευρώπη την Δευτέρα

 
Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Δευτέρα

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνονται και οι δύο διαταραχές. Μας ενδιαφέρει αυτή που έρχεται από τα βόρεια Βαλκάνια που θα κινηθεί νοτιότερα και από το βράδυ  θα προκαλέσει μεταβολή του καιρού σε όλη τη χώρα. Οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν κυρίως μια «ζώνη» που θα ξεκινά από τη Χαλκιδική και θα φτάνει μέχρι τα βορειοανατολικά τμήματα της Αττικής αρχικά και αργότερα θα επηρεαστούν και οι νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και τοπικά 8 μπ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια το πολύ τον 1 βαθμό,  στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 8 και στα νησιά του Αιγαίου τους 9 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός στα Βαλκάνια την Δευτέρα

 
Ο καιρός στην Ελλάδα την Δευτέρα

 

Στην Αττική προβλέπονται  νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε χαμηλότερο υψόμετρο. Από το βράδυ οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά και βόρεια θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Β 5 με 6 και τοπικά 7 μπ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Ο καιρός στην Αττική την Δευτέρα

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις που το βράδυ θα σταματήσουν.  Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί -4 έως 0 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα

 

Θυμηθείτε ότι στις 7 Ιανουαρίου: Στη Φλώρινα το 2004 είχαμε ελάχιστη θερμοκρασία -13 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα