Καιρός: 25η Μαρτίου με βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες

Καιρός: 25η Μαρτίου με βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες
Στιγμιότυπο από εορτασμούς της 25ης Μαρτίου Eurokinissi

Χαμηλές θερμοκρασίες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια, χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια –Βροχές στα υπόλοιπα και χιόνια σε ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Την Πέμπτη 25η Μαρτίου στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά προβλέπεται βελτιωμένος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βορειοανατολικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ στο Αιγαίο θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια γρήγορα θα σταματήσουν, βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και μέχρι το βράδυ στη νότια νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά, που τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα βόρεια τους 7 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 9 με 12 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 10 και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την 25η Μαρτίου

Καιρός Αττική

Στην Αττική στα βόρεια και τα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Στα υπόλοιπα νεφώσεις και προς το μεσημέρι ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Από τις απογευματινές ώρες σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη..

Η πρόγνωση του καιρού για την 25η Μαρτίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την 25η Μαρτίου

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 25/3/1998 οι ισχυροί καταβάτες άνεμοι στα Ιωάννινα οδηγούν στη ματαίωση της παρέλασης ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν σπίτια κυρίως στη παραλίμνια περιοχή. Έντονες χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας, με 115 km/h στο Ελληνικό (ΕΜΥ) και 137mm βροχόπτωσης στην Αττική σε 12 ώρες. Το 2009 ανεμοστρόβιλος στη Μανωλάδα Ηλείας προκάλεσε το θάνατο δύο ανθρώπων.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα