Καιρός: 39 με 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά – Μελτέμι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο

Καιρός: 39 με 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά – Μελτέμι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο
Βουτιές στο Ναύπλιο λόγω της ζέστης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / EUROKINISSI

Αισθητή η ζέστη σήμερα, με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Το μελτέμι δεν θα ξεπερνά τα 5 μποφόρ στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

• Η θερμοκρασία θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου και στο Αιγαίο τους 34 με 37 βαθμούς

• Σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

• Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 και τοπικά 4-6 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο 4 με 5 μποφόρ

Την Πέμπτη τους 40 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία στο Άστρος Κυνουρίας και τους 39 στις Σέρρες και την Κόνιτσα.

Για σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα και τα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο έως 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο μέχρι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σχεδόν αίθριος καιρός


Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 16/7/1908 εκδηλώθηκε μεγάλη δασική πυρκαγιά στη περιοχή της Αταλάντης που κατέστρεψε το χωριό Γουλεμιά. Το 1974 εκδηλώθηκαν μεγάλες δασικές πυρκαγιές στην Αττική. — Το 2002 είχαμε 40°C μέγιστη θερμοκρασία στη Λάρισα. Το 2014 έπεσαν 135mm βροχής στην Ορεστιάδα και είχαμε πλημμύρες σε όλο το νομό Έβρου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα