Καιρός: 40άρια από Πέμπτη – Ακολουθεί τριήμερη “καυτή λάβα”

Καιρός: 40άρια από Πέμπτη – Ακολουθεί τριήμερη “καυτή λάβα”
Καλοκαίρι στην Αθήνα Eurokinissi

Θερμές αέριες μάζες από τη Λιβύη θα εισβάλλουν στη χώρα μας και ενδέχεται να ανεβάσουν τη θερμοκρασία ακόμα και πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη και τις επόμενες ημέρες.

Με ηλιοφάνεια θα κυλήσει σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τη θερμοκρασία τοπικά να φτάνει και τους 35 βαθμούς αλλά από αύριο και κυρίως το τριήμερο Παρασκευής-Κυριακής θα είναι ιδιαίτερα ζεστό στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος με τον υδράργυρο τοπικά στη Θεσσαλία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Θερμές αέριες μάζες από την Παρασκευή το βράδυ προερχόμενες από τις ακτές της Λιβύης θα εισβάλλουν στα νότια τμήματα της χώρας μας και θα διατηρηθούν μέχρι και την Κυριακή.

ΠΕΜΠΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βορειοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Στα υπόλοιπα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και τα νότια ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Σημαντική σημείωση: Όπως θα δείτε παρακάτω στον σχετικό χάρτη υπάρχουν τιμές στους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου και αποτελούν αποτελέσματα αριθμητικού μοντέλου. Ενδέχεται οι τιμές να μην είναι απόλυτα σωστές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα