Καιρός: Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας την Μεγάλη Εβδομάδα

Καιρός: Αισθητή άνοδος της  θερμοκρασίας την Μεγάλη Εβδομάδα
Ανοιξιάτικος καιρός Eurokinissi

Από την Κυριακή των Βαΐων σταδιακή βελτίωση του καιρού. Τη Μεγάλη Εβδομάδα γενικά βελτιωμένος καιρός με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας από Τετάρτη και μετά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σταδιακή βελτίωση του καιρού από την Κυριακή των Βαΐων και μετά
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή, με αισθητή άνοδο από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη

Καιρός Σάββατο

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και βόρεια χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα νότια τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια της τάξεως των 4 με 6 βαθμών Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της

Καιρός Κυριακή

Στα δυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές νωρίς το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στην Εύβοια και τις Σποράδες όπου θα εκδηλωθούν και
μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές βαθμιαία θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης μέχρι το μεσημέρι στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια, στα δυτικά όμως θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Καιρός Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 με 7 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός Τρίτη

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και κυρίως στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, γρήγορα όμως στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καιρός Τετάρτη

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Λίγες βροχές την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα