Καιρός: Αίθριος με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά την Τετάρτη

Καιρός: Αίθριος με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά την Τετάρτη
Καιρός στην Αθήνα ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/INTIME NEWS

Τοπικά έως και τους 33 βαθμούς. Οι άνεμοι στα 4 με 5 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή και τοπικά θα φτάσουμε και τους 33 βαθμούς Κελσίου

• Οι άνεμοι στα πελάγη στα 4 με 5 μποφόρ και μόνο τοπικά στα νότια θα φτάνουν τα 6 μποφόρ


Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα φθάσει τους 29 με 30 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα γύρω ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Στη 10ημερη πρόγνωση του καιρού, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών όλη την εβδομάδα και η αλλαγή του σκηνικού από την ερχόμενη Τρίτη και μετά με πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 15/9/2005 είχαμε ισχυρές καταιγίδες σε Εύβοια, Βόρεια Αττική και Ανατολική Πελοπόννησο. Πλημμύρες στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας και στο Ναύπλιο. Παρουσιάστηκε υδροσίφωνας στο ΒΔ Ρέθυμνο. Το 2014 είχαμε πλημμύρες στη Θεσ/νίκη με έναν νεκρό στο Ωραιόκαστρο. Θύμα ήταν ένας 49χρονος άνδρας όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από χείμαρρο, εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης, στην αγροτική περιοχή Δρυμού του δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Μεγάλος υδροσίφωνας παρατηρήθηκε στη Σκιάθο, ενώ είχαμε χαλαζόπτωση στα Φάρσαλα.


Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα