Καιρός: Αίθριος σε όλη τη χώρα. Υψηλές θερμοκρασίες το Σάββατο

Καιρός: Αίθριος σε όλη τη χώρα. Υψηλές θερμοκρασίες το Σάββατο

Υψηλές θερμοκρασίες το Σάββατο - Αλλαγή του καιρού από το μεσημέρι της Κυριακής. Η πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός μέχρι και το Σάββατο. Την Κυριακή από τα νοτιοδυτικά θα ξεκινήσουν βροχές που από βδομάδα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα

• Η θερμοκρασία θα ανέβει το Σάββατο αλλά από την Κυριακή και μετά θα αρχίσει να πέφτει

• Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα πελάγη και μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μπ

Για την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα, με λίγες βροχές στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση αργότερα.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Στη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι νωρίς το απόγευμα αίθριος καιρός, στη συνέχεια αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και θα πνέουν με ένταση έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο. θα φτάσει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά και τα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κατά 2 με 3 βαθμούς.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες προβλέπεται συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά .Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.. Η θερμοκρασία σε πτώση.

ΤΡΙΤΗ

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχής της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα ως το Σάββατο – Αυξημένη συννεφιά από την Κυριακή

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις που την Δευτέρα θα είναι αυξημένες και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέχρι μέτριοι που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα φτάσει τους 17 βαθμούς, αλλά την Δευτέρα θα πέσει στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη και βροχές από Δευτέρα

Παροδικές νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη τη Κυριακή και βροχές από τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία από τους 15 βαθμούς την Κυριακή τη Δευτέρα θα πέσει στους 7 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα