Καιρός: Ανεβαίνει σήμερα η θερμοκρασία – Νέα πτώση την Παρασκευή

Καιρός: Ανεβαίνει σήμερα η θερμοκρασία – Νέα πτώση την Παρασκευή

Με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια θα κυλήσει ο καιρός σήμερα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή. 

• Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7-8  μπ την Πέμπτη.

• Παροδικά φαινόμενα , ασθενή και μικρής διάρκειας θα εκδηλωθούν κατά τόπους.

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη κυρίως τις πρωινές ώρες . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο το πρωί 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Το μεσημέρι ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 11 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς  και στο Αιγαίο τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 23-01-2020

Γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα στα ανατολικά και το Ιόνιο. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 ενισχυόμενοι από τα βόρεια σε 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-01-2020

Στα δυτικά νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος πιθανώς στα κεντρικά και τα βόρεια να είναι τοπικά ισχυρός.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-01-2020

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, αλλά τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26-01-2020

Στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά, και πιθανώς στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

 

Σχεδόν αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία σε κανονικές τιμές στην Αττική. Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει σχεδόν αίθριος και με ασθενείς μέχρι μέτριους   ανέμους . Η θερμοκρασία θα ανέβει πρόσκαιρα στους 13 βαθμούς την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή θα πέσει στους 10 βαθμούς

 

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη. Παροδικές νεφώσεις προβλέπονται ι  στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο με τη θερμοκρασία  να κυμαίνεται περί τους 10 με 11 βαθμούς Κελσίου

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα