Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας με αρκετή ηλιοφάνεια

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας με αρκετή ηλιοφάνεια
Στιγμιότυπο από τη Μαρίνα Αλίμου intime

Παρά την πρωινή ψύχρα, η θερμοκρασία την Παρασκευή θα ανέβει στους 26 με 28 βαθμούς. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί στα ανατολικά και νότια
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι στα πελάγη Βόρειοι στα 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο στα νότια 6-7 μποφόρ εξασθενούντες

Σήμερα Παρασκευή σε όλη τη χώρα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες στα νότια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4, στρεφόμενοι από νωρίς το απόγευμα σε βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 -7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 4-5 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Βελτιωμένος καιρός το επόμενο πενθήμερο με άνοδο της θερμοκρασίας. Προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος η θερμοκρασία πέσει και θα έχουμε τοπικές βροχές.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 24/9/2006 είχαμε χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας από τα 1900 μέτρα. Στο οροπέδιο των Μουσών στον Όλυμπο το χιόνι έφτασε το μισό μέτρο (σε υψόμετρο 2650 μέτρων). —Το 2015 ανεμοστρόβιλος προκάλεσε καταστροφές στο Καρβουνάρι Θεσρπωτίας. Υδροσίφωνες εμφανίστηκαν σε Λευκάδα, Άνδρο και Νέα Πέραμο Καβάλας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα