Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας στους 34 με 35 βαθμούς

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας στους 34 με 35 βαθμούς
Ζεστός καιρός Eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός με εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας τοπικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια
  • Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά επίπεδα τοπικά στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4-5 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Το Σάββατο αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να σχηματισθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα κεντρικά και νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 31 με 33 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ… σαν σήμερα στις 10/9/2003 παρατηρήθηκε ανεμοστρόβιλος στις ακτές της Κέρκυρας. Το 2014 ένα ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές στη Βάρη Σύρου. — Το 2015 είχαμε πλημμύρες σε Πρέβεζα και Παξούς (125mm). Υδροσίφωνες σε Κέρκυρα (3) και Σαγιάδα (2). Ζημιές στον Ν. Λάρισας από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα