Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή
Συννεφιά στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

Προοδευτική εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αρχικά βροχές παροδικά ισχυρές στα ανατολικά και νότια και σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι στα ανατολικά πελάγη στα 5-6 μποφόρ με εξασθένηση

Την Παρασκευή προβλέπεται άστατος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές που αρχικά στις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους έντονες στην αρχή της ημέρας , ενώ από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5 που από τις μεσημβρινές ώρες θα γίνουν νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

– Στις 10/9/2003 ανεμοστρόβιλος επηρέασε τις ακτές της Κέρκυρας.

-Το 2010 δημιουργήθηκαν 2 υδροσίφωνες στα Κύθηρα.

-Το 2015 είχαμε πλημμύρες σε Πρέβεζα και Παξούς (125mm). Δημιουργήθηκαν 3 υδροσίφωνες στη Κέρκυρα και 3 στη Σαγιάδα . Προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στον νομό Λάρισας από τους ισχυρούς ανέμους και τις χαλαζοπτώσεις.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα