Καιρός: Απότομη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Απότομη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια το Σαββατοκύριακο
eurokinissi

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Μετά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, με τιμές κατά 10 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα, όλα τα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό του ερχόμενου Σαββατοκύριακου συγκλίνουν σε πρόγνωση επικράτησης πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Ο καθένας μας αυτό μπορεί να το διαπιστώσει πλέον και από εφαρμογές που έχει στο κινητό του ή μπαίνοντας στο διαδίκτυο, όπως στην ιστοσελίδα του Deltiokairou

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου

Μετά την Παρασκευή (12/2) διαπιστώνουμε ότι στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν.

Τα μοντέλα ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θα γίνει από πλευράς χιονοπτώσεων σε τοπικό επίπεδο, αλλά μας προδιαθέτουν για χιονοπτώσεις σε γενικές γραμμές σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος.

Χιόνια το Σάββατο 13/2/2021

H EMY ήδη στην πρόγνωση πολλών ημερών επισημαίνει ότι από το Σάββατο χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, από το απόγευμα στα ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας, όπου πιθανώς θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Μία πρώτη εικόνα των θερμοκρασιών που προβλέπονται για την Κυριακή δίνεται παρακάτω:

Το αίτιο που θα προκαλέσει τη μεταβολή αυτή, οφείλεται στην αλλαγή της κυκλοφορίας των αερίων μαζών. Ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι αέριες μάζες ερχόταν από τα δυτικά και έφερναν ζέστη από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής , τώρα θα αλλάξουν κίνηση και θα κινηθούν προς την περιοχή μας από την ανατολική Ευρώπη με νότια κίνηση κατά μεσημβρινό.

Για να έχουμε και καλύτερη οπτική εικόνα για το μέγεθος της πτώσεως της θερμοκρασίας, αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε καλύτερα στο μετεώγραμμα της Αθήνας που ακολουθεί . Οι κανονικές τιμές παρουσιάζονται με θαλασσί χρώμα και η πορεία των προβλεπομένων τιμών με μαύρο. Στο διάγραμμα φαίνεται πολύ καλά ότι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα βρισκόμαστε σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα, ακολουθεί βαθμιαία πτώση και έτσι από τις 14 του μηνός και μετά θα βρισκόμαστε σε πτωτική πορεία.


Σημαντικό στοιχείο που μας κάνει επιφυλακτικούς ακόμη για την εξέλιξη του καιρού είναι ότι τα σενάρια αποκλίνουν από την Κυριακή και μετά και αυτό φαίνεται με μια ματιά στο πόσο οι προβλεπόμενες θερμοκρασίες παρουσιάζουν μεγάλη διασπορά από τη μέση τιμή.

Μέρα με τη μέρα, θα έχουμε καλύτερη εικόνα και θα σας ενημερώνουμε υπεύθυνα και έγκαιρα για την εξέλιξη του καιρού.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα
  • Χιόνια σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας το ερχόμενο σαββατοκύριακο

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα