Καιρός: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές τη Δευτέρα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές τη Δευτέρα
Ασθενής βροχόπτωση INTIME NEWS

Τοπικές βροχές αναμένονται στα βορειοδυτικά το βράδυ της Δευτέρας. Άνεμοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και θερμοκρασία τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει στα ΒΔ .
  • Η θερμοκρασία έως τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι και στο Αιγαίο βορράδες 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Τη Δευτέρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα, κυρίως στα δυτικά κα τα βόρεια, θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στο βόρειο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στα βόρεια και τη νησιωτική χώρα τους 22 με 25 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 10/10/1898 είχαμε εκτεταμένες πλημμύρες στην Αν. Στερεά.
  • Το 2008 παρατηρήθηκαν υδροσίφωνες στο Ανατολικό Πήλιο.
  • Το 2013 είχαμε πλημμύρες στην Ηλεία

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα