Τοπικές ομίχλες το πρωί της Τρίτης – Εξασθενούν οι βοριάδες

Τοπικές ομίχλες το πρωί της Τρίτης – Εξασθενούν οι βοριάδες
Οι ακτίνες του ηλίου ξεπροβάλουν μέσα από τα σύννεφα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη.

Βελτιωμένος καιρός θα επικρατήσει τη Τρίτη αρχικά σε όλη τη χώρα αλλά από τις απογευματινές ώρες στα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα σποραδικών βροχών στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ηπειρωτικά.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα Δυτικά και Ανατολικά της Ευρώπης. Τα χαμηλά που υπάρχουν στις ακτές της Αφρικής και στην Ανατολική Μεσόγειο δεν θα μας επηρεάσουν.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το πεδίο υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια καθώς και τα δύο βαρομετρικά χαμηλά.

 

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός αλλά αργότερα στα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών στο Ιόνιο τη νύχτα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 25 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 27 και στα νησιά του Αιγαίου τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και πιθανόν ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα 29/10/1954 είχαμε χιονοπτώσεις σε ορεινά χωριά της Δ. Μακεδονίας. Το 1988 -6°C ελάχιστη θερμοκρασία στις Σέρρες. Και το 2014 υδροσίφωνα στα Αντικύθηρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα