Καιρός: Αραιές νεφώσεις, σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες
Σκόνη στον ουρανό της Αθήνας (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρή Κολυδά.

Ζεστός καιρός με αραιές νεφώσεις θα επικρατήσει και τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολλές περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς , τιμές κατά 5 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Την Κυριακή στη Λάρισα την Κάτω Τιθορέα και το Ηράκλειο της Κρήτης φτάσαμε τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά στην ηπειρωτική Ευρώπη που προκαλούν άστατο καιρό . Στα νότια υπάρχουν υψηλές πιέσεις , αλλά το χαμηλό που βρίσκεται στις ακτές της Αφρικής προκαλεί αραιή συννεφιά .

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα το ομαλό πεδίο στη χώρα μας και έτσι τη Δευτέρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικούς όμβρους στα βόρεια κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικώς υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 29 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 28 με 30 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 25 με 28 βαθμούς

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 278 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 20 Μαΐου 2015 είχαμε ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε Λάρισα, Κοζάνη και Γιάννενα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα