Καιρός: Αρχικά αίθριος την Δευτέρα, αστάθεια το απόγευμα

Καιρός: Αρχικά αίθριος την Δευτέρα, αστάθεια το απόγευμα
Καλοκαιρία στην Ελασσόνα eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί αστάθεια 
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ

 

Σήμερα Δευτέρα αρχικά στη Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 26 και  στα νησιά του Αιγαίου τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική άστατος καιρός 

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, από το μεσημέρι αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη παροδικές νεφώσεις με αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα

 

Στη Θεσσαλονίκη  προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα 5 που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 25/5/1991 είχαμε χιονοπτώσεις στη Πίνδο άνω των 1500μ, 10εκ στη Κατάρα ενώ το 2006 και το 2009 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα