Καιρός: Αστάθεια τοπικά έντονη στα ηπειρωτικά αλλά και στο Αιγαίο

Καιρός: Αστάθεια τοπικά έντονη στα ηπειρωτικά αλλά και στο Αιγαίο
Εντονη βροχόπτωση στην Αθηνα. Eurokinissi

Η θερμοκρασία σε επίπεδα κοντά στα κανονικά και δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι άνεμοι στα πελάγη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Άστατος καιρός κυρίως στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο με τοπικά έντονα φαινόμενα .   Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους
  • Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου 
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4-5 μποφόρ

 

Την Πέμπτη στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα έως τις προμεσημβρινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου (κυρίως στη Λήμνο, στη Σαμοθράκη και τη Θάσο), στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας και στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης) και έως το βράδυ στις Σποράδες, στη Θεσσαλία (κυρίως στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας), στην κεντρική και βόρεια Εύβοια και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στο νομό Φθιώτιδας). Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέγιστες τιμές δε θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 25/8/1924 είχαμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες με 39.7°C στην Αθήνα. — Το 2009 εκδηλώθηκαν καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια, πλημμύρες στη Θεσ/νίκη. — Το 2010 σημειώθηκε δασική πυρκαγιά στη Λευκίμμη Έβρου. — Το 2014 κατεγράφη υδροσίφωνας στον Αγ. Ιωάννη Πηλίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα