Καιρός: Άστατος καιρός στα κεντρικά και βόρεια την Πέμπτη – Έως τους 36 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός: Άστατος καιρός στα κεντρικά και βόρεια την Πέμπτη – Έως τους 36 βαθμούς η θερμοκρασία
Συννεφιασμένος καιρός Eurokinissi

Κανονικές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές στα δυτικά τοπικά 36 βαθμούς. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασίες θα έχουν μέγιστες τιμές στα δυτικά τους 36 βαθμούς Κελσίου.
  • Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με αστάθεια στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια
  • Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Την Πέμπτη στα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, καθώς και σε ορεινά των υπόλοιπων περιοχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τους 36 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 32 με 34 και τοπικά 35 βαθμούς, στο Αιγαίο τους 28 με 30 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ…. Σαν σήμερα:

  • Στις 11/8/2002 σημειώθηκαν 42°C ως μέγιστη θερμοκρασία στο Ηράκλειο Κρήτης.
  • Το 2012 παρατηρήθηκαν 3 υδροσίφωνες στη Χιλιαδού Ευβοίας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα