Καιρός: Bαθμιαία βελτίωση την Πέμπτη και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο

Καιρός: Bαθμιαία βελτίωση την Πέμπτη και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο
Σύννεφα στα Τρίκαλα Eurokinissi

Σε κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά που βαθμιαία θα εξασθενήσουν

  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα

  • Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 και τοπικά στα νότια τα 8 με 9 μποφόρ

 

Την Πέμπτη στα δυτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης, ενώ πρόσκαιρα θα χιονίσει και στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στα βόρεια θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά θα φτάσει τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια και τα ανατολικά. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 24/2/1996 είχαμε χιονόπτωση στα Ιωάννινα. — Το 2006 σημειώθηκε ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης στη χώρα. Είχαμε αμμοθύελλες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο. — Το 2011 επικράτησε κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα