Καιρός Χριστούγεννα: Χιόνια και απότομη πτώση θερμοκρασίας

Κόσμος περπατάει στην πλατεία Συντάγματος
Κόσμος περπατάει στην πλατεία Συντάγματος EUROKINISSI

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ της Δευτέρας. Χριστούγεννα με χιόνια ακόμα και στην Κρήτη.

Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (24-12-2018) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από τα βόρεια με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 10 με 12 βαθμών Κέλσιου το επόμενο διήμερο, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην κεντρική και τη βόρεια χωρά. Στα πελάγη θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι.

Καιρός Χριστούγεννα: Χιόνια και απότομη πτώση θερμοκρασίας
ADVERTISING

Η θέση του συστήματος το βράδυ της Δευτέρας 24 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROU.GR

Από τα ξημερώματα των Χριστουγέννων θα σημειωθούν χιονοπτώσεις αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά των νησιών του βορείου Αιγαίου, που γρήγορα θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, από το απόγευμα της Στέρεας, της Ευβοίας και της Πελοποννήσου και από το βράδυ τα ορεινά της Κρήτης και των Κυκλάδων. Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα θα σταματήσουν άλλα θα ενταθούν στην Εύβοια, την ανατολική στέρεα και την ανατολική Πελοπόννησο. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν βαθμιαία στα πελάγη.

Καιρός Χριστούγεννα: Χιόνια και απότομη πτώση θερμοκρασίας

Η θέση του συστήματος το μεσημέρι της Τρίτης 25 Δεκεμβρίου 2018

Οι εντάσεις των βροχοπτώσεων καθώς και τα ύψη χιονοπτώσεων απεικονίζονται στους χάρτες που ακολουθούν σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Καιρός Χριστούγεννα: Χιόνια και απότομη πτώση θερμοκρασίας

Προβλεπόμενα ύψη υετού 12ωρου για από Τρίτη 0000 έως Τρίτη 1200UTC

Καιρός Χριστούγεννα: Χιόνια και απότομη πτώση θερμοκρασίας

Προβλεπόμενα ύψη χιονιού από Τρίτη 00:00 έως Τρίτη 12:00 UTC

Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης θα επηρεαστούν όλα τα ορεινά και ημιορεινά του κορμού της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως η Δυτική Μακεδονία, η Ήπειρος, η Θεσσαλία και μεγάλο μέρος της Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Η πτώση της θερμοκρασίας την ημέρα των Χριστουγέννων θα γίνει αισθητή κυρίως στα κεντρικά και τα Βόρεια και μόνο στη νότια νησιωτική χώρα θα διατηρηθεί σε καλά επίπεδα.

Καιρός Χριστούγεννα: Χιόνια και απότομη πτώση θερμοκρασίας

Προβλεπόμενες θερμοκρασίες για τα Χριστούγεννα

Από το μεσημέρι της Τρίτης μέχρι και τα μεσάνυχτα οι χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα θα σταματήσουν, αλλά θα ενταθούν στην Εύβοια την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 25 Δεκεμβρίου του 1986 είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις στην Ήπειρο τη Δυτική Μακεδονία με -18 βαθμούς στη Φλώρινα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χριστούγεννα
SHARE:

24Media Network