Καιρός: Διατηρείται η αστάθεια στα ηπειρωτικά με τοπικά έντονα φαινόμενα

Καιρός: Διατηρείται η αστάθεια στα ηπειρωτικά με τοπικά έντονα φαινόμενα
Συννεφιασμένος καιρός Eurokinissi

Επικράτηση βορείων ανέμων 5 με 6 μποφόρ που αργότερα θα ενισχυθούν και θερμοκρασίες σε κανονικά επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αστάθεια στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά έντονη
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι αργότερα

Η προοπτική του καιρού

Παροδική η αστάθεια μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, με κανονικές θερμοκρασίες με βοριάδες 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Από την ερχόμενη Τρίτη σταματά η αστάθεια και αρχίζει να ανεβαίνει αισθητά η θερμοκρασία φτάνοντας Τετάρτη και Πέμπτη τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο αρχικά στα κεντρικά και βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο πιθανώς να είναι έντονα, ενω το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την βόρεια Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και από τις μεσημβρινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς και στα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μικρή πιθανότητα βροχής στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 18/6/1963 πολύ ισχυρή χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Βόλου με 50% των ελαιώνων στο Πήλιο να έχουν καταστραφεί ενώ ολοσχερής ήταν η καταστροφή στα οπωροφόρα δέντρα. Σπίτια στο κέντρο πλημμύρησαν.
  • Το 2014 πλημμύρες και χαλάζι σε πολλές περιοχές της βόρειας χώρας. Το χαλάζι έφτασε σε μέγεθος τα 4εκ σε Πιερία και Ημαθία. Το αεροδρόμιο Μακεδονία παρέμεινε χωρίς ρεύμα για ώρες λόγω πτώσης κεραυνού.
  • Το 2015 δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα από ισχυρές καταιγίδες. Πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν κυρίως τους νομούς Λάρισας, Μαγνησίας και Θεσ/ νίκης. Ανεμοστρόβιλος στη Βόλβη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα