Καιρός: Διήμερο παγετού και χιονοπτώσεων – Η ΕΜΥ προειδοποιεί

Καιρός: Διήμερο παγετού και χιονοπτώσεων – Η ΕΜΥ προειδοποιεί
Άντρας περπατά στον δρόμο ενώ χιονίζει. MotionTeam

Σε νέες ανακοινώσεις για την κακοκαιρία που καταφθάνει στην Ελλάδα προχώρησε η ΕΜΥ. Πού θα έχουμε παγετό και χιονοπτώσεις.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Χιόνια στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας από την Τρίτη το απόγευμα έως την Πέμπτη το πρωί.

  • Ο παγετός (αρνητικές θερμοκρασίες) θα είναι πιο έντονος στα Βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

  • Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη.

Για χιονοπτώσεις από αργά το απόγευμα της Τρίτης έως και το πρωί της Πέμπτης στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, το διήμερο αυτό, δηλαδή Τρίτη και Τετάρτη, θα υπάρξουν νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, ενώ θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας. Επίσης, οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν στα κεντρικά και βόρεια τα 7 με 8 μποφόρ.

Τρίτη

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στα δυτικά, τα βόρεια και τα κεντρικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες, τους ενισχυμένους βοριάδες από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο, την πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά οι οποίες από τη νύχτα στα βόρεια θα ενταθούν.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά και κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε ημιορεινές περιοχές.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, από το βράδυ στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το βράδυ θα σημειώσει σημαντική πτώση.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες, κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και τη νύχτα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος και από το βράδυ τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και τη νύχτα τοπικά στα 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά από το βράδυ.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 12 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Τετάρτη

Νεφώσεις με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Σποραδικές καταιγίδες στις βόρειες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Βαθμιαία επικράτηση βορειοανατολικών ανέμων που στα πελάγη θα φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία αισθητή πτώση από βορρά προς νότο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές παροδικές χιονοπτώσεις. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν επίσης σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου παροδικές χιονοπτώσεις. Καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου τοπικές χιονοπτώσεις. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και αρχικά στα ανατολικά και από το απόγευμα στα νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι και στην Κρήτη.

Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 και τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά δυτικοί 3 με 5 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που από αργά το απόγευμα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν επίσης σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα