Καιρός: Χιόνια και παγετός από σήμερα – Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά

Καιρός: Χιόνια και παγετός από σήμερα – Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά

Χιόνια και καταιγίδες από σήμερα. Η Τετάρτη η πιο κρύα ημέρα της εβδομάδας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

* Η πιο κρύα ημέρα της εβδομάδος θα είναι η Τετάρτη

* Ο παγετός (αρνητικές θερμοκρασίες) θα είναι πιο έντονος στα Βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

* Οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν στα κεντρικά και βόρεια τα 7 με 8 μποφόρ και θα έχουμε παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδος.

Αλλάζει από σήμερα ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες, τους ενισχυμένους βοριάδες στο βόρειο Αιγαίο, την πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά οι οποίες από τη νύχτα στα βόρεια θα ενταθούν.

Η θερμοκρασία την Τρίτη θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια από 3 έως 13 βαθμούς, ενώ στα βορειοδυτικά η ελάχιστη θα πέσει περί τους -4 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ

 

Στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία αισθητή πτώση από βορρά προς νότο.

ΠΕΜΠΤΗ

 

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες, και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

Με θερμοκρασίες λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα

 

Με βόρειους μέτριους ανέμους, με ψύχρα και με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα. Δεν αποκλείονται τοπικές βροχές στα βόρεια την Τετάρτη.

Αρχικά τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη – Αργότερα βροχές και στα ορεινά χιόνια

 

Παροδικές νεφώσεις τις επόμενες ημέρες και σποραδικές βροχές με την χαμηλότερη θερμοκρασία την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη όπου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 8 με 9 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα