Καιρός: Ενισχύονται οι άνεμοι την Πέμπτη

Καιρός: Ενισχύονται οι άνεμοι την Πέμπτη
Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι πρόσκαιρα ισχυρές βροχές στην περιοχή της Κρήτης από το απόγευμα θα εξασθενήσουν

  • Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά στα νότια πελάγη τα 7 με 8 μποφόρ

  • Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά

Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο eurokinissi

 

Νοτιότερα της χώρας μας θα διέλθει το χαμηλό που έχει σχηματιστεί στις ακτές της Β. Αφρικής κινούμενο Α-ΒΑ. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τα μεγάλα ύψη υετού που το συνοδεύουν να μην επηρεάσουν σημαντικά την περιοχή της Κρήτης και της Δωδεκανήσου. Τα μεγαλύτερα ύψη υετού μετατοπίζονται προς την Κύπρο τις επόμενες μέρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε παροδική συννεφιά.

Την Πέμπτη στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη ορατότητα και θα σημειωθούν ομίχλες στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα βόρεια ο υδράργυρος το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις στην Αττική

 

Στην Αττική  προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός στη Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα