Καιρός: Ισχυρές βροχές και τριήμερο κακοκαιρίας

Καιρός: Ισχυρές βροχές και τριήμερο κακοκαιρίας
Βροχερή ημέρα intime

Θερμοκρασίες λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος το επόμενο τετραήμερο με πολλές βροχές και πάλι Κυριακή προς Δευτέρα και άλλο σύστημα στα μέσα της εβδομάδος
  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 20 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 5 με 6 μποφόρ

Δείτε την προοπτική του καιρού για το Σαββατοκύριακο και την ερχόμενη εβδομάδα όπου έρχονται άλλες δύο διαταραχές η πρώτη Κυριακή προς Δευτέρα και η άλλη Πέμπτη και Παρασκευή.

Σήμερα Παρασκευή στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις δυτικές-βόρειες Κυκλάδες και από το μεσημέρι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 20 βαθμούς, και στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-10-2021

Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, ενώ από το μεσημέρι καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα κεντρικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 17 με 20 βαθμούς, στη νότια νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-10-2021

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό κατά τόπους στα δυτικά, την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία να είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-10-2021

Στα νοτιοανατολικά θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό κατά τόπους στα δυτικά και το βορειοδυτικό Αιγαίο να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ, στρεφόμενοι αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 12-10-2021

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 21 βαθμούς Κελσίου.


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα