Καιρός: Έντονη αστάθεια το επόμενο τριήμερο – Βροχές, κεραυνοί και χαλαζοπτώσεις

Καιρός: Έντονη αστάθεια το επόμενο τριήμερο – Βροχές, κεραυνοί και χαλαζοπτώσεις
Κακοκαιρία EUROKINISSI

Έντονη αστάθεια το επόμενο τριήμερο στην ηπειρωτική αλλά και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Κανονικές ή λίγο κάτω από τις κανονικές οι θερμοκρασίες και μέτριοι άνεμοι. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία στους 29 με 32 βαθμούς
  • Ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως στα ηπειρωτικά με τοπικά έντονα φαινόμενα. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 25-08-22

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές δε θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-08-22

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-08-22

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 28-08-22

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 27 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια έως την Παρασκευή και βελτίωση το Σάββατο .Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα