Καιρός: Έως και 40 βαθμούς η θερμοκρασία το Σάββατο

Καιρός: Έως και 40 βαθμούς η θερμοκρασία το Σάββατο
Υψηλές θερμοκρασίες στην Αττική Eurokinissi

Μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά περί τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν τοπικά στα δυτικά 40 βαθμούς. Έως και 7 τα μποφόρ στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασίες μέγιστες τιμές τα ηπειρωτικά τους 36 με 39 και πιθανόν στα δυτικά 40 βαθμούς βαθμούς Κελσίου.
  • Περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια
  • Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Μακεδονίας πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και πιθανώς τοπικά στα δυτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 30/7/1908 είχαμε μεγάλες πλημμύρες στη Φθιώτιδα.
  • Το 1995 υπήρξε ένας νεκρός από πλημμύρες στην Κέρκυρα.
  • Το 1998 είχαμε δασικές πυρκαγιές σε Θεσσαλία, Πελ/νησο, Αττική. 40°C στην Αττική.
  • Το 1999 εκδηλώθηκε καταιγίδα με χαλάζι στην Αθήνα, πλημμύρες στα Ν. προάστια.
  • Το 2003 είχαμε ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε περιοχές της Πέλλας και της Ελασσόνας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα