Καιρός: Έως τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία και βοριάδες την Κυριακή

Καιρός: Έως τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία και βοριάδες την Κυριακή
Κύμα καύσωνα στην Αθήνα Eurokinissi

Λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία. Βοριάδες στο Αιγαίο στα 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγα τοπικά φαινόμενα λόγω αστάθειας στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ανατολικά τους 35 με 36 βαθμούς και στα δυτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Καλές για την εποχή θερμοκρασίες και μελτέμι τοπικά στο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ.

Την Κυριακή στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τις πρωινές ώρες στα νησιά του βορείου Αιγαίου νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά – βορειοανατολικά και δε θα ξεπεράσει στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους τους 36 με 37 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη τις πρώτες πρωινές ώρες προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρη βελτίωση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ….

  • Σαν σήμερα στις 26/6/1996 είχαμε 38°C στην Αθήνα με την ατμόσφαιρα αποπνικτική λόγω του νέφους.
  • Το 2007 σημειώθηκε 44.8°C στο κέντρο της Αθήνας, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στο σταθμό του ΕΑΑ στο Θησείο από το 1897. Πολλοί σταθμοί στην Ελλάδα γράφουν πάνω από 43°C.
  • Το 2014 επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες, 42°C μέγιστη θερμοκρασία στον Βόλο.
  • Το 2016 είχαμε πλημμύρες στην Ορεστιάδα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα