Καιρός: Έως τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία και διατήρηση μελτεμιού το Σάββατο

Καιρός: Έως τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία και διατήρηση μελτεμιού το Σάββατο
Καλοκαίρι στον Πειραιά eurokinissi

Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 37 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου

  • Λίγα τοπικά φαινόμενα λόγω αστάθειας στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά

  • Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο τα 6-7 μποφόρ

 

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους πρόσκαιρες νεφώσεις και στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση, στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 με 39, στα νησιά του Ιονίου τους 37 και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 2/7/1903 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα στη Λάρισα που προκάλεσε προκαλεί καταστροφές σε καλλιέργειες. — Το 2010 Ισχυρή καταιγίδα επηρέασε τη Ξάνθη. — Το 2016 είχαμε πλημμύρα στο Ωραιόκαστρο Θεσ/νίκης, ανεμοστρόβιλο λίγο έξω από τη Θεσ/νίκη. Κεραυνοί προκάλεσαν δασική πυρκαγιά στην Ποντοκώμη και άλλες καταστροφές στη Νεράιδα Κοζάνης.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα