Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες από τα βορειοδυτικά

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες από τα βορειοδυτικά
Βροχερός καιρός στο κέντρο της Αθήνας eurokinissi

Επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ισχυρές
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια
  • Οι άνεμοι από το απόγευμα θα στραφούν σε βοριάδες έως 7 μποφόρ

Εβδομαδιαία προοπτική

Δύο κύματα κακοκαιρίας. Το πρώτο από σήμερα έως και Πέμπτη και το δεύτερο από την Κυριακή και μετά.

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις, που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα σταδιακά στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και στο Ιόνιο τη νύχτα θα ενισχυθούν έως τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 4 και σταδιακά από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 22/2/2010 είχαμε έντονη χαλαζόπτωση στη Δημητσάνα. — Το 2013 εκδηλώθηκαν ισχυρές χαλαζοπτώσεις στην Αττική, και είχαμε πλημμύρες στην Αθήνα με μεγάλες καταστροφές

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα