Καιρός: Επικίνδυνα φαινόμενα από το απόγευμα – Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες

Καιρός: Επικίνδυνα φαινόμενα από το απόγευμα – Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες
Δυνατή καταιγίδα με χαλαζόπτωση στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Έντονα καιρικά φαινόμενα την Τρίτη σε πολλές περιοχές. Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρή Κολυδά.

Με νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός την Τρίτη σε όλη τη χώρα και αρχικά με ασθενείς βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και στα νότια θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές που θα επεκταθούν βαθμιαία και στα Κεντρικά . Οι νοτιάδες θα φτάνουν στα νότια πελάγη τα 8 με 9 και τοπικά και τα 10 μπ . Θα έχουμε στα νότια μεγάλη μεταφορά σκόνης και οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε καλά επίπεδα .Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε το πολύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την Κεντρική Μεσόγειο και το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει τη χώρα μας με τοπικά έντονα φαινόμενα.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το χαμηλό βρίσκεται νότια της Ιταλίας στα ανοιχτά του Ιονίου το οποίο στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και σε μέρος της ανατολικής θα προκαλέσει έντονα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά στα νότια 8 με 9 και τοπικά και 10 μπ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς στα βόρεια και στα υπόλοιπα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές που το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές . Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μπ θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα στις 5 Φεβρουαρίου του 1991 είχαμε πυκνή χιονόπτωση στα Γιάννενα διάρκειας 18 ωρών

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα