Καιρός: Έρχεται ισχυρό κύμα ζέστης – Σε άνοδο η θερμοκρασία

Καιρός: Έρχεται ισχυρό κύμα ζέστης – Σε άνοδο η θερμοκρασία
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Κρήτη & Κέρκυρα. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Βελτιωμένος θα είναι την Τετάρτη ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τη θερμοκρασία τοπικά να φτάνει και τους 36 βαθμούς, ενώ θα έχουμε λίγα φαινόμενα αστάθειας στα βόρεια και κυρίως στα βορειοανατολικά όπου υπάρχει κίτρινη προειδοποίηση Meteoalarm στην Κεντρική -Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς για Αττική, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Κρήτη & Κέρκυρα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν τη Βορειοδυτική και Βορειοανατολική Ευρώπη. To ισχυρό Νοτιοδυτικό ρεύμα στη Δυτική Ευρώπη προκαλεί έντονη θερμή μεταφορά με αποτέλεσμα να έχουμε το επόμενο τετραήμερο ένα ισχυρότατο κύμα ζέστης στα δυτικά και κεντρικά τμήματα της Ευρώπης.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το υψηλό στα Βόρεια Βαλκάνια που συνδυάζεται με το χαμηλό στη περιοχή της Κύπρου τα οποία προκαλούν το μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

 

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5-6 και από το απόγευμα 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η  θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.  

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με ανάπτυξη νεφώσεων το μεσημέρι .  Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 24 Ιουλίου 1998 είχαμε δασική πυρκαγιά στη Πεντέλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα