Καιρός: Έρχεται κρύο με τοπικές βροχές

Καιρός: Έρχεται κρύο με τοπικές βροχές
Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Αρχίζει να αλλάζει και πάλι ο καιρός κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Η ψύχρα θα διατηρηθεί το πρωί και οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά τα 5 με 6 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και τοπικά θα φτάσουν στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ

Θα διατηρηθεί ο παγετός και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια

Περισσότερα φαινόμενα θα έχουμε στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Έτσι, στα βόρεια ο υδράργυρος το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 13 με 14 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Παροδικές νεφώσεις στην Αττική –Το βράδυ πιθανότητα βροχής

Στην Αττική  προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές από το βράδυ, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, βαθμιαία 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Τοπικές βροχές και στα ορεινά χιόνια στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα 12/1/1989 είχαμε πυκνή χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας και το 1960 σοβαρές πλημμύρες στην Κομοτηνή με ένα νεκρός και 4 τραυματίες , ενώ το 1997 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στο Λουτράκι και την Κόρινθο με εκτεταμένες καταστροφές. Το 2002 πάγος σχηματίστηκε στη λίμνη Παμβώτιδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα