Καιρός: Γενικά αίθριος με υψηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Γενικά αίθριος με υψηλές θερμοκρασίες
Αίθριος καιρός Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 με 6 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή και τοπικά θα φτάσουμε και τους 34 βαθμούς Κελσίου

• Οι άνεμοι στα πελάγη στα 4 με 5 μποφόρ και μόνο τοπικά στα νότια θα φτάνουν τα 6 μποφόρ


Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 34, στα νησιά του Ιονίου τους 29 με 31 και στα υπόλοιπα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και τοπικά βόρειοι ι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών όλη την εβδομάδα και η αλλαγή του σκηνικού από την ερχόμενη Τρίτη και μετά.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 16/9/2005 είχαμε πλημμύρες σε Χαλκίδα και βορειοανατολική Αττική. — Το 2007 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στη Χιλιαδού Ευβοίας. Το 2014 δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος στον Ασπρόπυργο Αττικής, υδροσίφωνας στη νήσο Πρασούδα στον Παγασητικό κόλπο, ενώ είχαμε πλημμύρα στο κέντρο της Αθήνας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα