Καιρός: Ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή

Καιρός: Ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή
Ήλιος με σύννεφα στην Αθήνα Eurokinissi

Εξασθένηση βοριάδων στο Αιγαίο. Από Κυριακή πτώση θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Γενικά αίθριος καιρός τις επόμενες ημέρες με παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους στα ανατολικά
  • Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα με πτώση από την Κυριακή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ και κατά περιόδους τα 7 με 8 μποφόρ

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια και μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Καιρός Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 5, στα υπόλοιπα 4 με 6 και το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Καιρός Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός. Τη νύχτα στα βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε 5 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καιρός Κυριακή

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στη Θράκη, μέχρι τις απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, αρχικά της βόρειας και βαθμιαία της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, η οποία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα θα είναι αισθητή.

Καιρός Δευτέρα

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.


Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση τη Δευτέρα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός το επόμενο τριήμερο με λίγες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις με ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους.

Η θερμοκρασία από τους 17 βαθμούς το Σάββατο την Κυριακή θα πέσει στους 12 βαθμούς Κελσίου .

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα